Mai întâi a fost...

Mai întâi a fost...un grup informal de tineri, care s-au reunit şi au pus la cale un proiect de responsabilitate socială: "Dâmboviţa-tineri voluntari în lupta împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale", proiect finanţat prin programul Tineret în Acţiune; împreună am oferit suport social în vederea sprijinirii reintegrării în societate a unui grup de 12 tineri din cadrul Centrului de Reeducare pentru Minori- Găeşti ...



Ne-a plăcut să lucrăm împreună, am înfiinţat o asociaţie şi acum suntem... Tineri pentru Europa de Mâine.



vineri, 18 noiembrie 2011

THINK GREEN-prima întâlnire-Pământul mâine. Tinerii vorbesc

           Dezvoltarea durabilă este un subiect de actualitate al societății moderne. Factorii de decizie ai societății civile se implică din ce în ce mai mult pentru ca toți cetățenii, și în special tinerii, să cunoască ce implică acest fenomen.
Pentru a se alătura eforturilor ONG-urilor din lumea întreagă, Asociația Tineri pentru Europa de Mâine Târgoviște a organizat sâmbătă, 19 noiembrie 2011, prima activitate din cadrul proiectului inițiat la nivel mondial intitulat Pământul mâine. Tinerii vorbesc. În cadrul acestui proiect, voluntarii vor participa la o serie de ateliere de lucru, iar rezultatul acestora va fi promovat în toată lumea.
Prima întâlnire a avut loc la sediul Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Târgoviște, locul unde s-au întâlnit tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani: voluntari ai centrului Europe Direct Târgoviște și ai Bibliotecii Dragodana, elevi de la Școala nr. 2 Picior de Munte și din localitatea Zăvoiu-Mogoșani, tineri din cadrul Centrului de Reeducare Minori Găești. Tinerii participanți au fost îndrumați de: Andrada Ioniță, Vlăduț Andreescu, Mândruța Andreescu, Liliana Chivulescu-membri fondatori ai Asociației Tineri pentru Europa de Mâine, Gabriela Chivulescu-bibliotecar, Nicoleta Pană-profesor pentru învățământul primar.
Programul activităților

 
09.00 – sosire participanți
09.00 – 10.00 – ice-breaker/ jocuri de teambuilding/ intercunoaștere
10.00 – 11.30 – activități despre dezvoltarea durabilă: lucru pe ateliere, vizionarea unor filme documentare
11.30 – 12.00 - concluzii/feedback
12.00 – încheierea activității



Un comentariu:

Păreri de bine sau de rău...