Mai întâi a fost...

Mai întâi a fost...un grup informal de tineri, care s-au reunit şi au pus la cale un proiect de responsabilitate socială: "Dâmboviţa-tineri voluntari în lupta împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale", proiect finanţat prin programul Tineret în Acţiune; împreună am oferit suport social în vederea sprijinirii reintegrării în societate a unui grup de 12 tineri din cadrul Centrului de Reeducare pentru Minori- Găeşti ...



Ne-a plăcut să lucrăm împreună, am înfiinţat o asociaţie şi acum suntem... Tineri pentru Europa de Mâine.



luni, 19 martie 2012

Pământul mâine. Tinerii vorbesc- bilanţul

Asociația Tineri pentru Europa de Mâine, în parteneriat cu Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște și Fundația Județeană de Tineret Dâmbovița, a desfășurat sâmbătă, 17 martie 2012, începând cu ora 10.00, la Casa Tineretului  din Târgoviște, ultima întâlnire din cadrul proiectului internațional Pământul mâine. Tinerii vorbesc.
Lucrările despre dezvoltarea durabilă şi importanţa ei, realizate de participanţi pe parcursul derulării proiectului, au fost expuse pentru a fi admirate de un număr cât mai mare de persoane, creatorii lor prezentându-le celor interesaţi, pentru a fi siguri că mesajul lor este recepţionat corect de public. O parte dintre lucrările realizate vor fi trimise la Summit - ul Pământului, care va avea loc în luna mai 2012 la Rio de Janeiro.
Instituţiile cu care am lucrat în parteneriat:
  • Centrul de Reeducare Minori din Găeşti
  • Şcoala nr. 2 Picior de Munte (coordonator: prof. înv. primar Liliana-Daniela Chivulescu)
  • Colegiul Naţional "Constantin Cantacuzino" din Târgovişte (coordonator: înv. Maria Ioniţă)
  • Şcoala Mogoşani (coordonator: prof. înv. primar Nicoleta Pană)
  • Clubul Copiilor din Moreni (coordonator: prof. Rodica Sandu)
  • Grup Şcolar de Construcţii "Nicolae Mihăescu" din Târgovişte (coordonator: prof. Mihaela Duică)
  • Biblioteca Comunală Dragodana (coordonator: bibliotecar Gabriela Chivulescu).
Alături de partenerii noştri, ne-am bucurat şi de prezenţa altor persoane: părinţi, studenţi de la Universitatea "Spiru Haret".





Participanţii au primit diplome şi au spus că sunt mai bogaţi în informaţii şi cunoştinţe  despre dezvoltarea durabilă, planuri de viitor, relaţii de prietenie.
THINK GREEN!

3 comentarii:

  1. Multumesc pentru ocazia de a participa si de a invata lucruri interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. prof. Rodica Sandu21 martie 2012 la 02:00

    „Copilăria este şuvoiul de apă care izvorăşte limpede şi curat din adâncurile fiinţei şi la care omenirea aleargă fără încetare să-şi potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumuseţe, de perfecţiune.” (Francesco Orestano).
    Copiii sunt izvorul nostru de linişte, frumuseţe şi de speranţă în mai bine. Să căutăm mereu, cu pricepere şi răbdare, să scoatem la lumină diamantele creaţiei fiecăruia dintre ei, să le şlefuim cu grijă, dragoste şi căldură ca să strălucească în lumea întreagă. Elevii mei au fost impresionați de proiect, de realizările celorlalți, de primirea călduroasă de care s-au bucurat. Își doresc să revină la Târgoviște și cu alte ocazii. Mâine avem ore de la 13-15, abia aștept să văd ce cred și ce idei mai au. Vă mulțumim pentru invitație.
    Felicitări echipei de proiect!!!
    Cu deosebită considerație,
    Prof. Sandu Rodica
    Clubul Copiilor Moreni

    RăspundețiȘtergere

Păreri de bine sau de rău...