Mai întâi a fost...

Mai întâi a fost...un grup informal de tineri, care s-au reunit şi au pus la cale un proiect de responsabilitate socială: "Dâmboviţa-tineri voluntari în lupta împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale", proiect finanţat prin programul Tineret în Acţiune; împreună am oferit suport social în vederea sprijinirii reintegrării în societate a unui grup de 12 tineri din cadrul Centrului de Reeducare pentru Minori- Găeşti ...



Ne-a plăcut să lucrăm împreună, am înfiinţat o asociaţie şi acum suntem... Tineri pentru Europa de Mâine.



joi, 12 iulie 2012

Să devenim animatori europeni !


                Să devenim animatori europeni! – este îndemnul la care au răspuns 20 de tineri din județul Dâmbovița în perioada 6 – 8 iulie 2012. Oportunitatea vine datorită implicării lor în proiectul Fantasy Land – Ludoteca din parc finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, implemetat de către Asociația Tineri pentru Europa de Mâine. Ei locuiesc atât în mediul rural – comuna Raciu, satul Șuța Seacă, comuna Băleni, cât și în mediul urban – orașul Târgoviște și activează ca voluntari, fie la biblioteca publică Raciu, fie la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, ori sunt membri ai Asociației Tineri pentru Europa de Mâine.
 Întrucât unul dintre obiectivele proiectului este de a aduce laolaltă tineri din mediul rural și cel urban și a-i determina să planifice și să organizeze activități pe care ulterior să le realizeze cu copiii în cadrul Ludotecii care va fi înființată în satul Șuța Seacă, voluntarii au participat la work-shop-uri organizate în premieră în județul Dâmbovița. Printre acestea se numără modelajul baloanelor, quilling, origami și story telling, teatru umbre, vânătoarea de comori și altele. Acestea au rolul de a stimula creativitatea și originalitatea celor care le realizează, precum și a îmbunătăți comunicarea în echipă. Ulterior participării la aceste ateliere de lucru, tinerii vor dobândi abilități care le vor fi utile pentru dobândirea unui loc de muncă și nu numai.
Sesiunile de instruire au avut loc în cadrul Centrului de Agrement Căprioara din comuna Moroeni, județul Dâmbovița.






 În urma participării la activitățile proiectului, voluntarii vor primi certificate YOUTHPASS, care atestă implicarea lor în program, competențele și experiența dobândite. Pe tot parcursul evenimentului, tinerii au fost însoțiți  de coordonatorul proiectului, un psiholog, instructor și reprezentanți ai partenerilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri de bine sau de rău...